Kaçakçı çetesi, işkence ile fidye istedi: Dehşete düşüren görüntülere Halktv.com.tr ulaştı

Edinilen bilgilere göre Suriye’den kaçan bir grup sığınmacı Avrupa’ya geçmek üzere İstanbul’a geldi. 3’ü erkek 2’si kadın 5 kişi kaçakçılarla temasa geçti. Kaçakçılık şebekesi, bu kişilere, Edirne üzerinden Bulgaristan’a geçirileceklerini ifade etti. Sığınmacı grup, Edirne’ye götürülmeyi beklerken İstanbul Zeytinburnu’nda bir eve götürüldü.

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ AİLELERE GİTTİ

Halktv.com.tr’nin konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, kaçakçılık şebekesi bu kişilerin ailelerinden fidye istemeye başladı. İstenen paranın ödenmesi için de, bu kişilere işkence yapıldı. Uygulanan işkencelerin fotoğraf ve videoları da bu kişilerin ailelerine gönderildi.
Halktv.com.tr ile paylaşılan çok sayıda fotoğraf ve video, bu kişilerin dehşet verici bir işkenceye maruz kaldıklarını ortaya koyuyor.

25 BİN EURO DAHA İSTEDİLER

Edinilen bilgilere göre, işkence gören kişilerden birinin yakını çeteye 25 bin Euro’yu fidye parası olarak gönderdi. Ancak, çete üyeleri 25 bin Euro daha talep etti.


Polis, sığınmacılardan işkence ile fidye isteyen şebekenin izini sürüyor.

POLİS O EVE BASKIN YAPTI

Bu süreçte, işkence gören kişilerin yakınları avukatlarla temasa geçti. Aileler ile paylaşılan görüntüler, avukatlar üzerinden emniyet ile paylaşıldı. Konuyu takip eden isimlerden biri, İstanbul polisinin dün akşam, sığınmacıların tutulduğu eve baskın yapıldı. Aynı kaynak, günlerdir işkence gören 5 kişinin kurtarıldığını bildirdi.


İşkence görüntüleri, fidye için ailelerine gönderildi

ŞEBEKE ÜYELERİ BELİRLENDİ

Bu kişilere işkence yaptığı belirtilen kişilerin ise Harun Ş. ile ‘İranlı Apo’ olduğu belirtildi. Şebeke üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Taksim escort